Diensten

Een aantrekkelijke werkgever. Onweerstaanbaar bedrijfskarakter. Loyale werknemers. Een plek worden waar talenten zich verder willen ontwikkelen. Welke organisatie wilt dat nou niet? Wij doen op aanvraag sessies om dit voor elkaar te krijgen. Hieronder vind je het aanbod van onze diensten om te zorgen dat je op de juiste rit bent naar een gezonde bedrijfscultuur.

Onze diensten

Ziekteverzuim: Verzuimpreventie + verzuimbeheersing

Een ongezonde bedrijfscultuur leidt tot een hoog ziekteverzuim in de organisatie. Als de bedrijfscultuur niet past bij de missie en visie van de organisatie en er geen heldere kernwaarden met passende normen bestaan dan is er sprake van een ongezonde bedrijfscultuur. Wij helpen bedrijven en instellingen om ziekteverzuim te voorkomen en om ziekteverzuim dat niet kan worden voorkomen te beheersen.

Your Company Roast

Wij schrijven onze bevindingen niet in dure rapporten die toch niemand leest. Nee, wij koppelen onze bevindingen terug in een dikke vette “Roast”. Ja, je leest het goed, we gaan jouw organisatie en het hele managementteam Roasten! Door middel van humor houden we een spiegel voor en in de spiegel kijken kan soms behoorlijk confronterend zijn. Door humor te gebruiken wordt een reality check vaak sneller aanvaard en staat men meer open voor verandering.

De roast is los te boeken, leuk voor een MT-dag of een personeelsfeest.

Changemanagement

Out with the old, in with the new. Als er een gat zit tussen de visie van de organisatietop en de werkvloer dan ontstaat een ongezonde bedrijfscultuur. Er ontstaat weerstand en door ongeschreven regels komt de organisatie op slot te zitten. Daarom formuleren we eerst heldere gemeenschappelijke organisatiedoelen. Daarmee doorbreek je ongeschreven regels. Hetzelfde geldt voor het schrappen van regels en procedures die geen waarde toevoegen. Het begeleiden van verandering zorgt voor het sluiten we het gat tussen de top en de werkvloer. Er ontstaat een gezonde bedrijfscultuur waarin de organisatie samen werkt aan de missie, de visie en de doelen.

Leer de juiste vragen stellen!

Sturen op waarden

Elke medewerker heeft zijn eigen kernwaarden die belangrijk voor ze zijn. Het beïnvloedt hoe ze leven en hoe ze werken. In deze workshop analyseren we deze waarden. Welke van deze waarden zorgen voor conflicten en welke gaan goed samen? Deze workshop geeft jou als organisatie en jouw mensen de essentiële tools om waardes voor je te laten werken. Sterker nog, het gaat om het herkennen van (schijnbaar) conflicterende waarden en deze omzetten naar krachtige drijfveren.

Find your Why!

Wat zijn de drijfveren van jouw organisatie? Wat is je missie en je visie? Wat maakt jou als werkgever uniek? Wat vinden werknemers in jouw organisatie wat ze bij de concurrent niet zullen vinden? Vaak heeft jouw organisatie potentie waar je jezelf niet van bewust bent, eigenschappen die jouw organisatie bijzonder aantrekkelijk maken voor talent. Your Proud Company helpt jou met het vinden van je unieke eigenschappen en het creëren van een aantrekkelijke, heldere en uitvoerbare visie. Samen ontwikkelen we een Corporate Identity die past bij de idealen van de organisatie en de markt waarin zij opereert, zodat de organisatie moeiteloos een sterke aantrekkingskracht ontwikkelt op klanten en toekomstige talenten.

Aantrekkelijk Werkgeverschap

In dit traject doorlopen we samen met jou en je organisatie alle stappen van onze werkwijze. We veranderen jouw organisatie in een onweerstaanbaar aantrekkelijke werkgever waarvoor mensen in de rij staan om er te mogen werken. Een vitale en zorgzame organisatie waar betrokken mensen in een goede sfeer gezamenlijk topprestaties leveren, elke dag opnieuw. Een hoog ziekteverzuim, hoog verloop en veranderweerstand behoren voorgoed tot het verleden.

Employer Branding

Met Employer Branding helpen we je om een sterk werkgeversmerk te bouwen. Dit merk ondersteunt je in het communiceren met de arbeidsmarkt én (vooral) met je eigen medewerkers. Zodat toekomstige talentvolle medewerkers jouw bedrijf weten te vinden en jouw verkiezen als werkgever, boven de concurrent. Medewerkers zijn er trots op om te werken voor een bedrijf met een sterk werkgeversmerk. Doordat ze dit uitdragen naar de buitenwereld maken ze reclame voor jouw bedrijf en voor wie je bent als werkgever.

Met onze effectieve employer branding helpen we jou moeiteloos toekomstige talentvolle medewerkers aan te trekken en tegelijkertijd de wervingskosten spectaculair te verlagen.

Aan de slag met een gezonde bedrijfscultuur?

Wil je aan de slag met het verbeteren van de bedrijfscultuur? Vraag een workshop of een adviesgesprek aan en we zetten samen de eerste stap naar een gezonde bedrijfscultuur.

2 + 6 = ?